3 september 2022
12:00

Bälaryds IK

Referat: FC Trästaden - Bälaryds IK

Efter ett väl förrättat dagsverke kunde A-laget åka hem från Ränneborgs IP med tre fina poäng efter en klar och mycket rättvis seger mot FC Trästaden med 0-8 (0-3). Som siffrorna antyder så var det aldrig något snack om vilket lag som skulle bärga segern och i det stora hela så gjorde vi en bra match. Bitvis rullade boll riktigt bra och fick till en del fint uppbyggda anfall. En nyckel till segern var att vi fick hål på Trästaden tidigt och det lyckades vi med redan efter drygt 10 minuter då Adam Swärd slog ett inspel som touchade en försvarare och ställde hemmamålisen. Fem minuter senare kom 0-2 och det var inte något mål med lite tillfällighetens touch som vårt 0-1 mål var utan målet var riktigt snyggt då Perparim Preteni hittade sin kusin Gentijan Preteni med ett fint djupledsstick och Gentijan avslutade sedan iskallt. ”Genti” ökade sedan på till 0-3 efter knappt halvtimmen spelad då han åter avslutade snyggt efter framspelning av Theo Jarl. Den gode Theo skadade sig dock strax efter detta och tvingades utgå. Vi hoppas att han snart kan vara med oss på den gröna mattan igen. Han är en mycket bra kille och dessutom riktigt vass på planen. Vår första halvtimme finns inte mycket att klaga på, den var överlag jättebra men sista kvarten i första så gick vi ner oss en del. Vi tappade bolltempo, började slarva och tog inte riktigt jobbet i den grad som man alltid behöver göra. Vi hade ett snack om detta i halvtidspausen och gick sedan ut och tog tag i det direkt i andra.

Ty andra halvlek var endast 40 sekunder gammal när Mihael Soldan (som byttes in direkt efter halvtid och alltså knappt hunnit komma in på planen) satte 0-4. Ett fint anfall där bollen till slut hamnade hos Vincent Hill som stod för en fin framspelning och Soldan avslutade distinkt. Knappt fem minuter senare var det Gentijans tur att bjuda tillbaks till kusin Perparim genom en fin framspelning och ”Parre” satte dit 0-5. Firma Preteni var sedan åter igång i minut 64 och Gentijan agerade åter framspelare till Perparim som satte dit sitt andra mål för dagen och 0-6 var ett faktum. Perparim tryckte till inspelet med ett distinkt skott från position strax utanför straffområdet och skottet var både hårt och välplacerat. Bara minuten senare kom sedan 0-7 och det var då Vincent Hill som fick äran att smacka dit sitt första mål i BIK-tröjan. Bollen satt stenhårt i nättaket. Inga krusiduller där inte! Vi avslutade sedan målskyttet i 72:a minuten med dagens absolut vackraste mål. Vi fick till ett suveränt fint anfall där bollen gick som på det berömda snöret med ett antal touch på ett och två tillslag. Ett riktigt klapp-klapp anfall. Vincent Hill hittade till slut fram till Gentijan Preteni som avslutade med en chip-lobb över målisen. Ett riktigt klassmål där vi visade upp en härlig spelglädje.

Med undantag av ett par kortare perioder i matchen så gjorde vi en stabil, bra insats och det är bara att konstatera att vi kan känna oss nöjda. Dobbfördelningen blev såhär: